Waarom een waterontharder in Groningen?

Een waterontharder in Groningen is dat nodig? Dit is een vraag die wij vaker horen. Het leidingwater dat in de stad uit de kraan komt is hard – 7,70 dH. Hard water heeft veel kalkaanslag-vormende deeltjes in het water. Het gevolg zijn onder andere lelijke, witte vlekken op spiegels en kranen in uw badkamer. Maar ook op apparaten hecht kalk. Denk bijvoorbeeld aan uw wasmachine, waterkoker of koffiezetapparaat. Voor het behoud van uw apparatuur is het van belang om regelmatig kalk te verwijderen. Dit blijft er vaak bij door gebrek aan tijd. Extra nadeel is dat apparaten waar kalk in zit veel meer energie verbruikt.

Ook bij u thuis in Groningen een waterontharder? 

Een waterontharder werkt door middel van een harsfilter die het kalk uit het water haalt. Alle leidingen in huis worden kalkvrij. Het proces waarbij de hars het kalk onttrekt aan het water heet ionenwisseling. Hierbij stroomt het harde water door de cilinder en worden natriumionen eigenlijk gewisseld met calciumionen. Hierna moet het geregenereerd worden door spoeling met een zoutoplossing waardoor het water bij u thuis weer kalkvrij wordt. Het ontharden gebeurd door druk van de leiding, waardoor stroom niet nodig is.

Welke voordelen heeft een ontharder?

Er zijn veel verschillende voordelen die komen kijken bij een waterontharder. Dit varieert van gezondheid tot geld tot milieu.

  • Zacht water is beter voor de huid. Dit geldt voor mensen met huidproblemen, maar zeker ook voor mensen die hier minder last van hebben. Je huid wordt simpelweg zachter. Dit is voor iedereen prettig. Mensen met echte huidproblemen zoals psoriasis en eczeem ervaren binnen enkele weken verschil. De reden hiervoor ligt in de ontkalking, want kalk heeft een negatieve invloed op de huid.
  • Natuurlijk kost het installeren van een waterontharder geld, maar met kalkvrij water bent u behoorlijk minder geld kwijt aan schoonmaakspullen. Dit loopt op tot honderden euro’s per jaar. Daarnaast heeft kalkaanslag natuurlijk een negatieve impact op de apparatuur. Dit gaat dus langer mee.
  • Daarnaast fungeert kalk als isolatielaag waardoor er meer gas- en elektriciteitsverbruik nodig is voor de apparatuur. In tijden van hoge energierekeningen scheelt dit enorm in geld, maar het is ook goed voor het milieu.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij u thuis?

We hebben verschillende modellen. Voor kleine huishoudens tot aan grote gezinnen. De exacte prijs is afhankelijk van het type waterontharder dat u kiest en de situatie voor de plaatsing.

Ontvang direct een offerte   Vrijblijvend advies aan huis

Of bel één van onze medewerkers op kantoordagen: 050 – 203 19 20 of vul ons contactformulier in.

Wij zijn ook werkzaam in: