Reinigingen bij Legionella besmetting

Heeft u een Legionellabesmetting in uw drinkwater en/of een warmtapwaterinstallatie? Wij kunnen dit voor u oplossen. AAWATER heeft monteurs gespecialiseerd in Legionellabesmetting met meer dan 10 jaar ervaring in hun vakgebied in dienst. Wij helpen u graag met reinigingen.

Reinigingen Legionella - AAWATER

Reiniging en desinfectie drinkwater leidingen bij legionella besmetting

Welke methode wordt ingezet bij reinigingen is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de aard van de besmetting. Maar ook het gebruik van de locatie en de gebruikers hiervan. Ten eerste is het belangrijk te weten wat de oorzaak van de besmetting is. Door  eerst de oorzaak van de Legionella besmetting op te lossen, kan deze ook langdurig verholpen worden.  

Brononderzoek bij reinigingen

Soms is het nodig om een aanvullende monstername uit te voeren om de exacte bron van de besmetting te bepalen. Daarnaast is het soms nodig om de installatie op een aantal kritische punten aan te passen voordat de besmetting opgelost kan worden. Wij stellen samen met u een plan van aanpak op om de juiste acties op het juiste moment uit te voeren.  

Thermische desinfectie 

Verreweg is dit de snelste manier om in een leidingsysteem Legionella af te doden, is dus de leiding door te spoelen met heet water. Dit klinkt eenvoudig. Bedenk wel dat in het hele leidingsysteem minimaal 20 minuten een watertemperatuur van boven de 60°C gehaald moet worden. Wij hebben een externe warmwater bron (hot-box) waarmee we kleine en grote leidingsystemen kunnen desinfecteren. Daarnaast hebben we veel ervaring in het uitvoeren van thermische desinfectie.  

Chemische reiniging en desinfectie 

In een waterleiding zetten zich allerlei mineralen af zoals kalk, sediment en biofilm. Het chemisch reinigen en desinfecteren van een besmette drinkwaterinstallatie is een effectieve manier om de leidingen schoon te krijgen. Met de bedoeling om de overgebleven Legionellabacteriën af te doden. AAWATER heeft veel kennis en ervaring met het schoon krijgen en houden van drinkwater leidingen.   

Na de reiniging en desinfectie wilt u de leiding ook graag Legionellavrij houden. Hiervoor heeft u een beheersplan. Mogelijk dat het beheersplan na een besmetting aangepast moet worden om te voorkomen dat u in de toekomst opnieuw een besmetting krijgt. Dit nemen we uiteraard mee in onze werkzaamheden.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

 

Waarom kiezen voor AAWATER?

  • Een no-nonsense bedrijf dat klanten op een kraakheldere manier adviseert en met praktische oplossingen komt.
  • Geen verkopers of accountmanagers, alleen vakmensen die al meer dan 10 jaar ervaring in hun vakgebied hebben.
  • Laagdrempelig zonder overbodige overhead. Daarom hebben wij geen receptie: bel direct de adviseur.