NEN 1006 inspectie

NEN 1006 inspectie is belangrijk. NEN 1006 is namelijk dé norm voor veilige waterinstallaties en is aangewezen in het bouwbesluit. We vertellen u hier graag meer over. De norm bevat namelijk algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties.

Wat is de NEN 1006?

De NEN 1006 wordt uitgegeven door Het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) en vormt de basis voor een legionellaveilige leidingwaterinstallatie. Alleen zogenoemde ‘prioritaire locaties’, zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, zwemgelegenheden en verblijfaccommodaties, moeten voldoen aan extra eisen.

Gezond en veilig drink- en warmtapwater 

Hoe weet u of u een veilige leidingwaterinstallatie hebt (aangelegd) en behoudt. NEN 1006 is namelijk onmisbaar bij het ontwerp, de aanleg en de controle van leidingwaterinstallaties. Deze norm staat los van eventuele verplichtingen met betrekking tot Legionella. Alle waterinstallaties in Nederland dienen te voldoen aan de normen vanuit NEN 1006.  

De praktische invulling van de norm staat beschreven in de Waterwerkbladen (voorheen Vewin Werkbladen).  

Bij een NEN 1006 inspectie stellen wij vast of uw waterinstallatie voldoet aan de normen

Wij voeren deze inspectie uit voor diverse bedrijven in Noord-Nederland om te weten of men voldoet aan wet- en regelgeving. Daar waar een afwijking wordt geconstateerd geven wij een praktisch advies.  

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op.

Contact