Filters

Filters voor filtratie. Filtratie is een eenvoudige en goedkope manier om vervuiling uit waterinstallaties te halen.  

Wij leveren diverse soorten filters voor filtratie:

  • Touwfilters

Touwfilters zijn efficiënte filters die vaak ingezet worden als voorfilter voor een waterbehandelingstoestel. Hiermee wordt slib en sediment afgevangen met de bedoeling dat achterliggende apparatuur niet vervuilt en daarmee de levensduur van het apparatuur verlengd wordt.  

  • Slibstreamzakkenfilters 

Slibstreamzakkenfilters worden vaak toegepast in proceswater en cv-systemen. Deze filters zijn in verschillende poriegroottes leverbaar. Optioneel wordt een magneetinzet meegeleverd met de bedoeling om magnetisch corrosieslib af te vangen. Slibstreamzakkenfilters worden in bypass geplaatst om gedurende langere tijd bijvoorbeeld corrosieslib af te vangen. Om dit proces te versnellen kunnen producten worden toegevoegd die vervolgens het slib in oplossing brengen. Meer informatie hierover vindt u bij CV water.

  • Actief kool filters 

Actief kool filters absorberen vervuiling in het water. Dit kan bijvoorbeeld toegepast worden om afvalwater deels te zuiveren voordat het geloosd wordt.  

  • UF filters 

UF filters zijn zeer fijnmazige filters waarmee onder meer bacteriën uit water gezuiverd kunnen worden. Deze techniek wordt toegepast om Legionella tegen te gaan (als poortwachter of als point-of-use filter). Voor toepassing in drinkwaterinstallaties dient een UF filter te voldoen aan BRL K14010-1. 

Kortom, er zijn verschillende opties. Neem contact met ons op welke filter voor filtratie voor u het beste is. Bovendien vind u een selectie van onze filters terug in onze webshop. Vind u daar niet wat u zoekt? Bel of mail ons gerust. Bent u een bedrijf en wilt u via een inkooporder een bestelling bij ons plaatsen, neem dan ook contact met ons op. Samen bekijken wij wat er mogelijk is.

Advies nodig? Neem contact op!

Waarom kiezen voor AAWATER?

  • Een no-nonsense bedrijf dat klanten op een kraakheldere manier adviseert en met praktische oplossingen komt.
  • Geen verkopers of accountmanagers, alleen vakmensen die al meer dan 10 jaar ervaring in hun vakgebied hebben.
  • Laagdrempelig zonder overbodige overhead. Daarom hebben wij geen receptie: bel direct de adviseur.