Legionella veilige douchekoppen

Legionella veilige douchekoppen filteren het water. Een Legionellabesmetting betekent soms een ernstige verstoring in uw dagelijkse processen. Douches kunnen opeens niet meer gebruikt worden met alle gevolgen van dien. 

Om uw drinkwaterinstallatie toch veilig te blijven gebruiken kunnen Legionellaveilige filterdouchekoppen geplaatst worden. De filters in de douchekop filteren het water en alle daarin aanwezige Legionella bacteriën. Waardoor het achterliggende water veilig kan worden verneveld.  

Vervolgens heeft u de tijd om de besmetting op te (laten) lossen. Mogelijk is er eerst een brononderzoek nodig om de oorzaak van de besmetting vast te stellen. Of kunt u meteen thermisch desinfecteren of chemisch reinigen.  

Gecertificeerde Legionella veilige douchekoppen

De filters zijn voorzien van het BRL-K14010-1 certificaat. Belangrijk is dat de filters in de douchekop regelmatig vervangen dienen te worden.  

Wij leveren uit voorraad diverse Legionella filterdouchekoppen. Wilt u weten welke? Kijk in onze webshop voor ons assortiment. Wilt u persoonlijk advies? Bel ons gerust voor advies van één van onze adviseurs.