Legionella veilige douchekoppen

Een besmetting met Legionella kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid en de gezondheid van anderen. Legionella is een bacterie die zich voornamelijk verspreidt via waternevels, zoals die ontstaan bij het douchen. De bacterie kan een longontsteking veroorzaken, die bekend staat als de veteranenziekte. Deze ziekte kan fataal zijn, vooral bij mensen met een verzwakt immuunsysteem, ouderen en rokers.

Om uw drinkwaterinstallatie veilig te houden, is het belangrijk om Legionella besmettingen te voorkomen. Een van de manieren waarop u dat kunt doen, is door het plaatsen van Legionella veilige douchekoppen. Deze douchekoppen zijn voorzien van een filter dat het water filtert en alle aanwezige Legionella bacteriën verwijdert.

Door het gebruik van Legionella veilige douchekoppen kunt u ervoor zorgen dat het water veilig wordt verneveld en de kans op een besmetting wordt verminderd. Dit betekent dat u de douches veilig kunt blijven gebruiken, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de gezondheidsrisico’s van Legionella besmettingen.

Legionella veilige douchekoppen AAWATERHet is echter wel belangrijk om te realiseren dat het plaatsen van Legionella veilige douchekoppen geen vervanging is voor het regelmatig onderhouden en controleren van uw drinkwaterinstallatie. Het is van groot belang om uw drinkwaterinstallatie regelmatig te laten controleren op Legionella besmettingen en eventuele besmettingen tijdig op te sporen en aan te pakken.

Mocht er toch een Legionella besmetting worden geconstateerd, dan is het zaak om snel actie te ondernemen. Mogelijk is er eerst een brononderzoek nodig om de oorzaak van de besmetting vast te stellen. Vervolgens kunt u overgaan tot het thermisch desinfecteren of chemisch reinigen van de drinkwaterinstallatie. Door snel en adequaat te handelen, kunt u de verspreiding van Legionella beperken en de gezondheidsrisico’s voor uzelf en anderen minimaliseren.

Kortom, het plaatsen van Legionella veilige douchekoppen is een belangrijke stap om de verspreiding van Legionella te voorkomen. Het is echter wel belangrijk om uw drinkwaterinstallatie regelmatig te laten controleren en eventuele besmettingen tijdig aan te pakken om de veiligheid van uw drinkwaterinstallatie te waarborgen.

Gecertificeerde Legionella veilige douchekoppen

De filters zijn voorzien van het BRL-K14010-1 certificaat. Belangrijk is dat de filters in de douchekop regelmatig vervangen dienen te worden.  

Wij leveren uit voorraad diverse Legionella filterdouchekoppen. Wilt u weten welke? Kijk dan in onze webshop voor ons assortiment. Wilt u persoonlijk advies? Bel ons gerust voor advies van één van onze adviseurs.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.