Audits en inspectie Legionella

Audits en inspectie Legionella, is dit voor u van toepassing? Als eigenaar van een prioritaire installatie bent u verplicht om een Risico Inventarisatie en Legionella beheersplan bij te houden. En op te laten stellen conform BRL 6010.

Audits en inspectie Legionella overige locaties

Voor alle overige locaties geld dat de eigenaar of werkgever wel een zorgplicht heeft ten opzichte van gebruikers. De invulling van deze zorgplicht kan op verschillende manieren gedaan worden.  

Voor niet-prioritaire locaties kan AAWATER een beperkte Risico Inventarisatie uitvoeren. Waarbij we kijken of er risico’s zijn op blootstelling aan Legionella. Wanneer deze risico’s op een simpele manier kan worden ondervangen dan stellen we hier een beheersmaatregel voor op. Soms kunnen de risico’s echter niet simpel beheerd worden. Dan is er een uitgebreide Risico Inventarisatie met beheersplan nodig.  

Beheer van waterinstallaties, waterwerkblad 1.4G

Voor elke drinkwaterinstallatie (met uitzondering van woningen) geld dat de installatie beheerd moet worden. Welke beheer acties uitgevoerd moeten worden staat vermeld in waterwerkblad 1.4G. Naast specifiek Legionella beheersplannen stellen we ook beheerplannen op conform dit werkblad. Zo heeft u helder op een rijtje wat u moet (laten) doen om uw drinkwaterinstallatie in vorm te houden. 

Beheerplan

Een aantal van onze klanten maakt gebruik van onze cloudomgeving waarin alle relevante documenten, rapportages en tekeningen worden opgeslagen; een soort digitaal beheersplan.  

Is er een uitgebreid digitaal beheer nodig, waarbij de diverse beheeracties digitaal uitgezet en opgeslagen worden? Wij hebben ook veel ervaring met Legionella dossier.  

Zo vullen we de zorgplicht voor elke locatie klantspecifiek en op meest praktische manier in.  

Audit

Toezicht op de uitvoering van Legionellabeheer doen we middels audits. Hierbij controleren we of de vastgestelde beheersmaatregelen worden genomen, of er nog wijzigingen zijn in gebruik en of er wijzigingen zijn in de installatie. Zo heeft u altijd een up-to-date beheersplan.