Audits en inspectie Legionella

Audits en inspectie Legionella, is dit voor u van toepassing? Als eigenaar van een prioritaire installatie bent u verplicht om een Risico Inventarisatie en Legionella beheersplan bij te houden. En op te laten stellen conform BRL 6010, oftewel de analyse uit laten voeren.

Audits en inspectie Legionella overige locaties

Voor alle overige locaties geldt dat de eigenaar of werkgever wel een zorgplicht heeft ten opzichte van gebruikers. De invulling van deze zorgplicht is op verschillende manieren uit te voeren.  

Voor niet-prioritaire locaties kan AAWATER een beperkte Risico Inventarisatie uitvoeren. Waarbij we kijken of er risico’s zijn op blootstelling aan Legionella. Wanneer deze risico’s op een simpele manier kunnen worden ondervangen dan stellen we hier beheersmaatregelen voor op. Echter soms zijn de risico’s niet simpel te beheren. Dan is er een uitgebreide Risico Inventarisatie met beheersplan nodig.  

Beheer van waterinstallaties, waterwerkblad 1.4G

Voor elke drinkwaterinstallatie geldt dat de installatie beheerd en onderhouden moet worden. Welke beheeracties uitgevoerd moeten worden staan vermeld in het waterwerkblad 1.4G. Naast specifieke Legionella beheersplannen stellen we ook beheerplannen op conform dit werkblad. Zo heeft u helder op een rijtje wat u moet (laten) doen om uw drinkwaterinstallatie in vorm te houden.

BeheersplanAudits en inspectie Legionella - AAWATER

Een aantal van onze klanten maakt gebruik van onze cloudomgeving waarin alle relevante documenten, rapportages en tekeningen worden opgeslagen; een soort digitaal beheersplan.  

Is er een uitgebreid digitaal beheer nodig, waarbij de diverse beheeracties digitaal uitgezet en opgeslagen zijn? Wij hebben vooral veel ervaring met Legionella dossiers.  

Zo vullen we de zorgplicht voor elke locatie klant specifiek en op meest praktische manier in.  

Audit

Toezicht op de uitvoering van Legionellabeheer doen we doormiddel van audits. Hierbij controleren we of de vastgestelde beheersmaatregelen worden genomen, of er nog wijzigingen zijn in gebruik en of er wijzigingen zijn in de installatie. Zo heeft u altijd een up-to-date beheersplan.  

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Waarom kiezen voor AAWATER?

  • Een no-nonsense bedrijf dat klanten op een kraakheldere manier adviseert en met praktische oplossingen komt.
  • Geen verkopers of accountmanagers, alleen vakmensen die al meer dan 10 jaar ervaring in hun vakgebied hebben.
  • Laagdrempelig zonder overbodige overhead. Daarom hebben wij geen receptie: bel direct de adviseur.