Digitaal legionellabeheer

Voorkomen is beter dan genezen

Zoals het gezegde luidt is voorkomen beter dan genezen. Dit geldt ook voor een besmetting met Legionella. Digitaal Legionellabeheer door middel van Legionelladossier helpt u hierbij heel goed. 

Digitaal legionellabeheer interessant voor prioritaire installaties

Eigenaren van zogenaamde prioritaire installaties zijn verplicht om beheeracties uit te voeren. Evenals de documentatie hiervan vast te leggenDit kan weliswaar in een map. Maar dit kan tegenwoordig ook heel goed gedigitaliseerd. Hetzelfde als wanneer u niet verplicht bent. Maar toch een Legionella beheersplan wilt bij te houden. Het is handig om Legionellapreventie middels een digitaal systeem uit te voeren en bij te houden. 

Het digitaliseren van het Legionellabeheer middels Legionelladossier heeft veel voordelen:

  • ten eerste meerdere mensen van verschillende organisaties kunnen eenvoudig in een digitale omgeving werken. 
  • ten tweede worden acties via een app op de mobiele telefoon geregistreerd. 
  • net als meetwaarden van de temperatuurmetingen worden via dezelfde app vastgelegd. 
  • al met al geen gesleep meer met een map met logboekbladen. 
  • is een actie niet uitgevoerd? Dan wordt de uitvoerder en/of de (eind)verantwoordelijke hiervan via mail op de hoogte gesteld.  
  • daarnaast kunt u ten aller tijde via het dashboard de status van alle werkzaamheden bekijken en openen.
  • ten slotte de eindverantwoordelijke heeft altijd alle informatie ter beschikking. Dat is wel zo handig tijdens een controle door het waterbedrijf.

Digitaal beheer met AAWATER

Hoe werkt het bij ons? Wij helpen u met het inrichten van het beheersplan. En het leveren van de thermometer. Voeren samen met u de eerste keer de spoelacties en temperatuurmetingen uit. Tot slot bewaken we de voortgang.

Heeft u of uw collega vragen over de uitvoering? We komen graag nog eens langs om een en ander door te nemen en voor te doen. Net zo lang tot u het onder de knie heeft. 

Uitgevoerde beheeracties die verzorgen wij niet alleen. Wij verwerken ze ook in uw digitale beheersplan. Denk hierbij aan monstername en keerklepcontrole evenals controle thermometers. 

Kortom, op die manier helpen wij u graag om uw Legionellabeheer 100% te borgen.