Welke waterontharder heb ik nodig?

Welke waterontharder u nodig heeft, hangt van veel factoren af. Het belangrijkste is de hoeveelheid mensen in uw huishouden. Een huishouden met twee personen verbruikt bijvoorbeeld minder water dan een huishouden met vijf personen. Zeker als er ook nog jonge kinderen zijn. 

Voor het bepalen van de juiste waterontharder, kijken we naar uw gemiddelde waterverbruik per jaar. 

  • Huishoudens met een of twee personen hebben ruim voldoende aan een AAWATER Basic waterontharder. Deze heeft een harsinhoud van 8 liter en kan tot 200 liter water per uur volledig ontharden.  
  • Voor gezinnen tot 5 personen adviseren wij een AAWATER Comfort waterontharder. Met een harsinhoud van 10 liter en een capaciteit tot 400 liter per uur onthardt deze het water continu. 
  • Heeft u een groot huishouden of neemt u op een ander manier veel water af, dan is een AAWATER Comfort Plus iets voor u. De harsinhoud van deze waterontharder is 14 liter en de capaciteit is 600 liter per uur.

Welke waterontharder heb ik nodig - AAWATER uitgelichtOnze digitale, volume gestuurde waterontharders zijn voorzien van een zoutbak waar de fles met hars in staat. We noemen dit ook wel een cabinet. De AAWATER Basic kan gevuld worden met 25 kg zout. De AAWATER Comfort en de AAWATER Comfort Plus kunnen met maximaal 50 kg zout worden gevuld. Per jaar heeft u ongeveer 50 tot 100 kg zout nodig. Dit betekent dat u maar ongeveer 2 keer per jaar de zoutbak hoeft te vullen. 

Welke waterontharder is nog meer mogelijk?

Maatwerk is altijd mogelijk. Wij leveren diverse soorten en maten waterontharders. Heeft u bijvoorbeeld weinig plek voor een cabinet waterontharder, dan is het ook mogelijk om twee losse componenten te plaatsen. De harsfles en het zoutvat worden dan apart van elkaar geplaatst op een plek waar het wel past. 

Ontvang direct een offerte   Vrijblijvend advies aan huis

Of bel één van onze medewerkers op kantoordagen: 050 – 203 19 20 of vul ons contactformulier in.

Hoe werkt een waterontharder

Hoe werkt een waterontharder - AAWATER

Kalk is een veel voorkomend probleem. Met gebruik van een waterontharder werken uw huishoudapparaten voortaan met zacht water. Hierdoor gaan onder andere uw apparaten langer mee.

Lees meer

Veelgestelde vragen over waterontharders

Veelgestelde vragen waterontharders - AAWATER

Bij onze gesprekken met geïnteresseerden krijgen we vaak dezelfde veelgestelde vragen met betrekking tot waterontharders. Deze hebben we hier vermeld.

Lees meer

Ervaringen

Ervaringen AAWATER waterontharders

Lees hier de ervaringen van klanten over onze waterontharder. AAWATER kan u helpen aan een waterontharder in de provincie Groningen, Friesland en Drenthe.

Lees meer