Keerklepcontrole

Vanuit de wet- en regelgeving is gesteld dat keerkleppen in bepaalde gebouwen verplicht zijn. Evenals voor de keerklepcontrole. Verschillende tappunten binnenin een gebouw moeten namelijk voorzien zijn van een keerklep. Anders gezegd een terugstroombeveiliging. Dit geldt bijvoorbeeld voor:  

  • brandslanghaspels
  • cv-installaties
  • slangwartelkranen
  • waterontharders
  • koffieautomaten

Voorkom kans op Legionella

Een keerklep is een terugstroombeveiliging in de waterleiding. De keerklep zorgt vervolgens ervoor dat het water niet terugstroomt naar het water in het aanvoerende leidingnet. Door het plaatsen van keerkleppen blijft het water in de leidingen schoon en drinkbaar.

Door middel van het plaatsen van een keerklep in uw leidingen wordt de kans op groei van Legionella een stuk kleiner. De groei van Legionellabacterie is nooit helemaal te voorkomen. Belangrijk is dat geplaatste keerkleppen goed functioneren. En terugslaan wanneer nodig is. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om de inspectie uit te laten uitvoeren door een specialist op het gebied van Legionellapreventie.

Keerklepcontrole - AAWATER GroningenKortom het periodiek laten nakijken van de keerkleppen is van groot belang voor uw organisatie. Evenals voor de gebruikers van uw gebouw, zoals medewerkers, bewoners en bezoekers.

Jaarlijkse keerklepcontrole

Wij voeren keerklepcontroles op tal van locaties uit in Noord-Nederland. Onze adviseurs weten welke keerkleppen op welke plek verplicht zijn in uw gebouw.

Welke keerklep van toepassing is, is afhankelijk van de waterkwaliteit die achter de keerklep heerst. Er kunnen verschillende zware keerkleppen geplaatst worden. Belangrijk om te weten is dat keerkleppen jaarlijks verplicht gecontroleerd moeten worden (o.a. EA, CA, BA). Maar ook zijn er keerkleppen die bovendien in de 10 jaar vervangen moeten worden (o.a. EB’s).

Onderhoud keerkleppen is onderdeel van een verplichting vanuit de NEN 1006 en het waterwerkblad 1.4G. AAWATER houdt dit voor u bij in het Legionella beheersplan.

Keerplekcontrole bij AAWATER

Wat kunt u van AAWATER verwachten? Na een keerklepcontrole ontvangt u aansluitend van ons een duidelijke rapportage met onze bevindingen. Bij kapotte keerkleppen geven wij u in een foto rapportage duidelijk aan welke het betreft.

Voor het vervangen van kapotte keerkleppen brengen wij indien afgesproken een offerte uit. Tenzij is afgesproken vervangen wij tijdens ons bezoek de keerkleppen direct.

Tot slot, worden alle gecontroleerde keerkleppen door ons voorzien van een sticker met daarop de controle datum en de status.

Advies nodig? Neem contact met ons op

 

NEN 1006 inspectie

NEN 1006 - AAWATER

NEN 1006 inspectie is belangrijk. NEN 1006 is namelijk dé norm voor veilige waterinstallaties en is aangewezen in het bouwbesluit. We vertellen u hier graag meer over.

Lees meer

1.4G inspectie

1.4G Inspectie - AAWATER

Heeft u een vaste installateur die uw waterinstallatie onderhoudt? En vraagt u zich af of deze installateur het onderhoud volgens voorschrift uitvoert? Een 1.4G inspectie is wellicht iets voor u. 

Lees meer

Digitaal Legionellabeheer

Digitaal Legionellabeheer AAWATER

Zoals het gezegde luidt voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt ook voor een besmetting met Legionella. Digitaal Legionellabeheer door middel van Legionelladossier helpt u hierbij heel goed. 

Lees meer