Toevoer proceswater gegarandeerd 

Proceswater is op veel manieren te behandelen. Welke de beste is in uw situatie, hangt uiteraard van uw productieproces af. Wij begrijpen heel goed dat door een storing uw productieproces nooit stil mag komen liggen. Dit zal namelijk geld kosten. Wij geven u een passend en werkbaar advies. Wij denken actief mee hoe de toevoer van kwalitatief het juiste water optimaal gegarandeerd blijft.

In de praktijk komen vier verschillende waterbehandelingstechnieken voor proceswater veel voor. Deze zijn;

Waterontharders

In leidingwater zitten mineralen en metalen. Bij gewoon gebruik is daar helemaal niets mis mee. De mineralen calcium en magnesium leiden tot kalkvorming. En kalkvorming is in veel productieprocessen ongewenst. Een waterontharder haalt de kalkvormende delen eruit. hierdoor ontstaat zacht water. Wel heeft geheel onthard water ook zijn nadelen. Wij adviseren u over de juiste waterontharder, de beste afstelling en installeren de ontharder bij u op locatie.

Filtratie

Filtratie is een vrij eenvoudige scheidingsmethode waarbij (ongewenste) delen uit het water worden gefilterd. Het water stroomt door een poreus materiaal (het filter). Deeltjes die groter zijn dan de gaatjes in het filter blijven daarop achter. Dit afvalmateriaal heet residu. Het water dat gezuiverd is heet filtraat. Er zijn verschillende manieren van filteren. Microfiltratie is een redelijk standaard, druk gedreven proces waarbij de zeefwerking bacteriën en virussen kan tegenhouden. Een stap verder gaat hyperfiltratie, oftewel reverse osmose.

Reverse osmose

Reverse osmose is een membraantechnologie die de allerkleinste afvalstoffen en verontreiniging uit het water haalt. Een pomp perst het water onder hoge druk door een membraan waarbij de natuurlijke osmotische druk wordt omgekeerd (reverse). De stoffen die tijdens dit proces niet door het membraan stromen, worden via het afvalwater afgevoerd. Het water dat door het membraan is geperst is zuiver water.

Desinfectie

Desinfectie is een waterbehandelmethode waarbij micro-organismen in het water gedood, verwijderd of geïnactiveerd wordt. Dit voorkomt dat ziekteverwekkende organismen het water besmetten. Desinfectie gebeurt chemisch of fysisch.

Chemische middelen zijn onder andere chloor (Cl2), chloordioxide (ClO2), hypochloriet (Ocl-) en ozon (O3). Enkele voorbeelden van fysische desinfectie zijn: ultra violet-licht (UV), elektronische straling en warmte. Er zijn veel manieren om het water te desinfecteren voordat het een leidingsysteem binnenstroomt. Wij adviseren u graag over wat voor u de beste, betaalbare en efficiëntste oplossing is.

Passend en werkbaar advies nodig voor uw koelwater?

Neem contact op met onze adviseur via 050-2031920 of vul ons contactformulier in.

Ik wil advies

Waarom kiezen voor AAWATER?

  • Een no-nonsense bedrijf dat klanten op een kraakheldere manier adviseert en met praktische oplossingen komt.
  • Geen verkopers of accountmanagers, alleen vakmensen die al meer dan 10 jaar ervaring in hun vakgebied hebben.
  • Laagdrempelig zonder overbodige overhead. Daarom hebben wij geen receptie: bel direct de adviseur.