Legionellapreventie op campings en jachthavens

Bij campings of jachthavens wilt u als eigenaar klaar staan voor uw gasten. Daarnaast vindt u het belangrijk om uw gasten een veilige omgeving te bieden. 

Het laatste waar u dan op zit te wachten is een Legionellabesmetting op uw camping of jachthaven. Ook staat u niet te springen op een grote hoeveelheid werkzaamheden om het Legionellabeheer bij te houden. AAWATER kan u hierbij heel goed helpen.

AAWATER helpt campings en jachthavens in Noord-Nederland

Legionellapreventie Camping en jachthavens - AAWATERWe hebben veel kennis en ervaring met seizoenbedrijven en de specifieke problemen die hierbij kunnen ontstaan met betrekking tot Legionellagroei. Daarnaast kijken we goed hoe we het Legionellabeheersplan zo compact mogelijk kunnen maken. 

We proberen onze klanten zoveel als mogelijk te ondersteunen in het uitvoeren van Legionellapreventie. Alle beheersplannen die wij voor onze klanten opstellen komen we altijd ter plekke bespreken. Daarnaast lopen we altijd minimaal één ronde met degene die de spoel- en temperatuurmetingen uitvoert om te zorgen dat de acties goed uitgevoerd en genoteerd worden. 

Monstername

Als uw camping of jachthaven minder dan zeven maanden per jaar open is, is één monstername ronde per jaar voor bemonstering op Legionella voldoende. In de regel plannen we dit enkele weken voordat het seizoen losbarst. Dus mocht er bij een meting toch een besmetting gevonden worden, dan is er nog tijd om deze besmetting te verwijderen.  

Keerklepcontrole

Controle van keerkleppen kan uitgevoerd worden in een installatie die onder druk staat. Dit kunnen wij voor u uitvoeren in het voor- of naseizoen. Na de controle kunnen de keerkleppen op locatie terug geplaatst worden, voorzien van een testzegel. 

Legionellapreventie capings en jachthavens - AAWATERVoor alle hierboven genoemde onderdelen maken wij een duidelijke werkmap voor u. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de uitvoering van het beheer bij te houden in een digitale omgeving. Wilt u hier meer over weten, klik dan HIER

Kan AAWATER u helpen bij uw Legionellapreventie? Of wilt u eerst een vrijblijvende kennismaken? Neem contact met ons op.

Contact