Waterontharders zijn populair bij de consument

Dat is logisch. Waterontharders maken van hard water, fijn zacht water door kalk eruit te halen. Mede doordat zacht water kalkaanslag op verschillende plekken in huis voorkomt. Dit scheelt niet alleen schoonmaken, maar ook ervaren steeds meer huishoudens in Noord-Nederland meer woongenot.

Water bevat namelijk verschillende zouten (ionen). Een aantal van deze stoffen kunnen kalk vormen. Dit zijn calcium, magnesium en carbonaat. Het gehalte aan deze zouten noemt men de waterhardheid. Deze wordt uitgedrukt in graden Duits (°dH). Hoeveel van deze zouten in uw drinkwater zitten, hangt af van het gebied waar u woont.

Voordelen van waterontharders

Met een waterontharder van AAWATER geniet u dagelijks van kalkvrij water. Het bespaart op energie en schoonmaakmiddelen en verlengt de levensduur van uw huishoudelijke apparatuur.

  • Na gebruik van de douche kunnen bij het opdrogen van het water lelijke witte vlekken ontstaan. Dit is kalk. Met een waterontharder van AAWATER  voorkomt u deze vlekken.
  • Wat niet vies is, hoeft ook niet schoongemaakt te worden. Daarom bespaart een waterontharder u veel tijd en (vervuilende) schoonmaakmiddelen.
  • Kalkvorming ontstaat ook op huishoudelijke apparatuur. Met een waterontharder voorkomt u kalkaanslag. Hierdoor gaat bijvoorbeeld een waterkoker langer mee. Ook verbruikt een kalkvrije waterkoker minder energie.
  • Smaken verschillen. Wij horen van veel klanten dat ontkalkt water veel lekkerder is. Zij zeggen dat de kalkvrije thee, koffie en (kraan)water veel beter smaakt.

Een waterontharder van AAWATER Waterontharders - AAWATER

Wij kiezen voor kwaliteit en gemak voor onze klant. Onze waterontharders zijn daarom speciaal voor u samengesteld. Er zijn veel verschillende systemen op de markt om kalk tegen te gaan. Een waterontharder die werkt met hars is de enige bewezen techniek.

We hebben voor u drie verschillende modellen samengesteld. Waarmee nagenoeg elk woonhuis bediend kan worden. Welke voor u het meest geschikt is, hangt met name af van de gezinssamenstelling en uw waterverbruik.

Ontvang direct een offerte   Vrijblijvend advies aan huis

Of bel één van onze medewerkers op kantoordagen: 050 – 203 19 20 of vul ons contactformulier in.

Waarom kiezen voor een waterontharder van AAWATER?

  • Wij hebben jarenlange ervaring met waterontharders in de zorg, de industriële markt en bij consumenten. Daarnaast hebben wij veel kennis en expertise in drinkwaterkwaliteit. AAWATER is tevens een gecertificeerd Legionella-adviesbureau. 
  • AAWATER is uw zachtwaterspecialist in Groningen, Friesland en Drenthe, waar onze klanten onze dienstverlening als vakkundig en laagdrempelig ervaren.