Waterontharders voor bedrijven

Waterontharders voor bedrijven zijn er voor vele toepassingen. Voor bedrijfskeukens, koeltorens, stoomketels, luchtbehandeling en collectief ontharden. Waterontharders maken van hard water, fijn zacht water en halen kalk uit leidingwater.

Hoe werken waterontharders?

In leidingwater zitten zouten, ook wel ionen genoemd. Twee van deze zouten, calcium en magnesium, veroorzaken kalkvorming. Een waterontharder haalt deze twee ionen eruit. Daarom wordt een waterontharder ook wel een ionenwisselaar genoemd.

Dit klinkt heel ingewikkeld, maar het is niets meer dan een cilinder gevuld met harsbolletjes. Deze harsbolletjes zijn geladen met natrium-ionen. Als het water door de wisselaar stroomt, wisselt het calcium en magnesium voor natrium. Natrium is een natuurproduct dat het water geen bijsmaak geeft.

Het water dat vervolgens uit de waterontharder stroomt, bevat dus geen kalkvormende ionen meer. Het water in uw leidingen is zacht, kalkvrij water. Watersontharders voor bedrijven - AAWATER

Waterontharders van hoge kwaliteit voor bedrijven

AAWATER levert en installeert diverse waterontharders van hoge kwaliteit voor diverse toepassingen. Ook leveren we waterontharders in combinatie met Reverse Osmose en Demiwissel installaties. Voor elke toepassing leveren wij de juiste capaciteit en uitvoering. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Ook zijn we gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van diverse merken en types waterontharders. Van de kleine waterontharder in de bedrijfskeuken tot grote industriële installaties. Voor meer informatie staan we u graag te woord.

Neem contact op met de adviseur