Waterontharders voor bedrijven

Waterontharders voor bedrijven zijn er voor vele toepassingen. Voor bedrijfskeukens, koeltorens, stoomketels, luchtbehandeling en collectief ontharden. Waterontharders maken van hard water, fijn zacht water en halen kalk uit leidingwater.

Hoe werken waterontharders?

In leidingwater zitten zouten, ook wel ionen genoemd. Twee van deze zouten, calcium en magnesium, veroorzaken kalkvorming. Een waterontharder haalt deze twee ionen eruit. Daarom wordt een waterontharder ook wel een ionenwisselaar genoemd.

Dit klinkt heel ingewikkeld, maar het is niets meer dan een cilinder gevuld met harsbolletjes. Deze harsbolletjes zijn geladen met natrium-ionen. Als het water door de wisselaar stroomt, wisselt het calcium en magnesium voor natrium. Natrium is een natuurproduct dat het water geen bijsmaak geeft.

Het water dat vervolgens uit de waterontharder stroomt, bevat dus geen kalkvormende ionen meer. Het water in uw leidingen is zacht, kalkvrij water. Watersontharders voor bedrijven - AAWATER

Waterontharders van hoge kwaliteit voor bedrijven

AAWATER levert en installeert diverse waterontharders van hoge kwaliteit voor diverse toepassingen. Ook leveren we waterontharders in combinatie met Reverse Osmose en Demiwissel installaties. Voor elke toepassing leveren wij de juiste capaciteit en uitvoering. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Ook zijn we gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van diverse merken en types waterontharders. Van de kleine waterontharder in de bedrijfskeuken tot grote industriële installaties. Voor meer informatie staan we u graag te woord.

Neem contact op met de adviseur

 

Andere diensten

Legionellapreventie

Legionellapreventie-AAWATER Groningen

Legionellapreventie en behandeling is belangrijk voor uw organisatie. Drinkwaterinstallaties dienen aan diverse voorwaarden te voldoen, zoals de NEN1006.

Lees meer

Monstername Legionella

Monstername Legionella - AAWATER

Monstername op Legionella is een wettelijke verplichting voor prioritaire instellingen. Door middel van de monstername op Legionella weet u immers of de inspanningen van uw Legionellabeheer leiden...

Lees meer

Risicoanalyse en beheersplan

Risicoanalyse en beheersplan Legionella AAWATER

Wilt u een drinkwaterinstallatie waar uw gasten of werknemers veilig gebruik van kunnen maken. Waar u de zekerheid heeft dat u aan de geldende wet- en regelgeving voldoet?

Lees meer

Keerklepcontrole

Keerklepcontrole - AAWATER Groningen

Vanuit de wet- en regelgeving is gesteld dat keerkleppen in bepaalde gebouwen verplicht zijn. Evenals voor de keerklepcontrole. Verschillende tappunten binnenin een gebouw moeten namelijk voorzien...

Lees meer

Beheer en onderhoud drinkwater installaties

Beheer en onderhoud drinkwater installaties - AAWATER

Beheer en onderhoud drinkwater installaties volgens waterwerkblad 1.4G. AAWATER kan zowel digitaal als op papier uw beheersplan opleveren.

Lees meer

Onderzoek en advies

Onderzoek en Advies - AAWATER

Bent u op zoek naar een volledig onafhankelijk adviesbureau voor onderzoek en advies over Legionella, waterbehandeling, ontharding en corrosie, dan bent u hier aan het juiste adres.

Lees meer