Keerklep reparaties en vervanging

Bij AAWATER kunt u terecht voor keerklep reparaties en vervanging. Constateren wij tijdens onze keerklepcontrole bij u defecten. Dan rapporteren en fotograferen we dit.

Keuringssticker bij keerklep reparaties en vervanging

Elke keerklep krijgt een keuringssticker en staat met een uniek nummer in de rapportage. U kunt dus eenvoudig zelf de kapotte keerkleppen terugvinden. Hiermee kunt u een installateur opdracht geven de keerkleppen te vervangen. Of AAWATER kan u hierbij helpen.

Op basis van onze rapportage kunnen wij ook een offerte opstellen voor het repareren of vervangen van de keerkleppen. Er zijn zelfs klanten waarmee we de afspraak hebben dat we de defecte keerkleppen na controle meteen vervangen. Keerklep reparatie en vervanging monteur AAWATER

Bij het opstellen van risico analyses, het uitvoeren van een audit of bij het controleren van keerkleppen. Zien we ook regelmatig dat keerkleppen niet op de juiste plek gemonteerd zijn. Of niet van het juiste beveiligingsniveau zijn. Ook in deze gevallen kunnen wij er voor zorgen dat de installatie op de juiste manier wordt aangepast zodat deze weer aan alle voorwaarden voldoet.

Zoals u ziet, u kunt met ons alle kanten op.  

Een aantal opvallende zaken met betrekking tot keerkleppen:  

  • Controle van keerkleppen kan voor bewoners en gebruikers van de waterinstallatie vervelend zijn, er is dan soms even geen water beschikbaar. In overleg met onze planner en medewerkers is goed in te plannen wanneer we welke klep controleren, om de overlast zo veel mogelijk te beperken.  
  • Om keerkleppen te kunnen controleren dient er vóór de klep een afsluiter geplaatst te zijn. Het gebeurt nog wel eens dat een afsluiter niet goed meer werkt waardoor de achterliggende klep niet meer gecontroleerd kan worden.  
  • CA keerkleppen zijn erg gevoelig voor vervuiling. Het is echter niet altijd nodig om de klep te vervangen voor een nieuwe. Vaak volstaat het om de klep te reviseren.
  • Ditzelfde geld voor bepaalde types BA keerklep. Dit zijn relatief dure keerkleppen, waardoor revisie vaak voordeliger uitvalt.  
  • In de warmwater-recirculatieleiding hoort een keerklep direct na de circulatiepomp. Keerkleppen in het warmwatersysteem houden het veel minder lang vol dan in koudwatersystemen. Vervangen van deze keerklep betekent vaak dat er in het hele pand even geen warm water aanwezig is.
Wij helpen u graag verder!

Waarom kiezen voor AAWATER?

  • Een no-nonsense bedrijf dat klanten op een kraakheldere manier adviseert en met praktische oplossingen komt.
  • Geen verkopers of accountmanagers, alleen vakmensen die al meer dan 10 jaar ervaring in hun vakgebied hebben.
  • Laagdrempelig zonder overbodige overhead. Daarom hebben wij geen receptie: bel direct de adviseur.