Drinkwater bemonstering

Voor prioritaire installaties is het verplicht het water tweemaal per jaar te bemonsteren op Legionella. Het aantal monsters die genomen dienen te worden is afhankelijk van het aantal tappunten. Dit aantal is in uw Legionellabeheersplan aangegeven. AAWATER voert deze drinkwater bemonstering graag voor u uit. Hiervoor zijn wij volledig gecertificeerd. 

Leidingwaterinstallatie

Drinkwater bemonstering - AAWATERBent u eigenaar van een leidingwaterinstallatie waarbij drinkwaterbemonstering niet verplicht is,  maar wilt u toch weten of er problemen zijn met de waterkwaliteit? Juist dan kan een adviseur van AAWATER, die kort met u de waterinstallatie bekijkt, snel een beperkt aantal monsterpunten vinden. Die een goed beeld geven van eventuele problemen met de kwaliteit van het water.

Microbiologische analyses

Naast het nemen van monsters die op Legionellabacteriën worden onderzocht zijn er een groot aantal andere stoffen waarop water onderzocht kan worden. Denk hierbij aan  microbiologische analyses als koloniegetal, de bekende E-coli en de minder bekende enterococcen. Maar ook aan analyse van metalen, zoals ijzer, lood en aluminium. Uiteraard kan dit in verschillende soorten water, zoals drinkwater, maar ook in koel- of afvalwater worden geanalyseerd.

Drinkwater bemonstering uitvoeren?

De adviseurs en monsternemers van AAWATER voeren graag al uw drinkwater- of andere bemonsteringen uit!

Advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op

 

Digitaal Legionellabeheer

Digitaal Legionellabeheer AAWATER

Zoals het gezegde luidt voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt ook voor een besmetting met Legionella. Digitaal Legionellabeheer door middel van Legionelladossier helpt u hierbij heel goed. 

Lees meer

Risicoanalyse en beheersplan

Risicoanalyse en beheersplan Legionella AAWATER

Wilt u een drinkwaterinstallatie waar uw gasten of werknemers veilig gebruik van kunnen maken. Waar u de zekerheid heeft dat u aan de geldende wet- en regelgeving voldoet?

Lees meer

Monstername Legionella

Monstername Legionella - AAWATER

Monstername op Legionella is een wettelijke verplichting voor prioritaire instellingen. Door middel van de monstername op Legionella weet u immers of de inspanningen van uw Legionellabeheer leiden...

Lees meer