Wat is het verschil tussen een waterdruk gestuurde en een digitale waterontharders?

Er zijn een paar verschillen tussen een mechanisch gestuurde en digitale waterontharders. Dit verschil is op te merken in stroom, bediening en spoelen, zoals;

  • Een waterdruk gestuurde ontharder gebruikt geen stroom. Stroomverbruik van een digitale waterontharder is zeer laag.
  • Een waterdruk gestuurde ontharder spoelt willekeurig meerdere malen per week en is niet instelbaar. U heeft daardoor op meerdere momenten toch hard water uit uw kraan. Een digitale waterontharder is in te stellen op een spoelmoment waarop u geen water verbruikt. En spoelt gemiddeld maar 3 kwartier tot een uur, 1 keer per week.
  • Een waterdruk gestuurde waterontharder spoelt niet in vakanties. Een digitale waterontharder spoelt ook tijdens lange periodes wanneer er geen waterafname is. Dit gaat bacteriegroei tegen. Met de huidige wetenschap over bacteriegroei waaronder Legionella wel belangrijk.
  • De kleine harskolom van een waterdruk gestuurde ontharder krijgt relatief meer water te verwerken. Hierdoor wordt het hars zwaarder belast. Daarmee wordt de levensduur van het hars verkort. Dit in tegenstelling tot een grote harskolom van een digitale waterontharder. Een grotere harskolom kan ook een hogere piekbelasting aan. Een continu hoge waterstroom bij bijvoorbeeld het vullen van een bad.
  • Een digitale waterontharder onthoudt alle instellingen en verbruikswaarden. Wij kunnen de verbruiksgeschiedenis inzien tijdens onderhoud.
  • De digitale waterontharder heeft een inwendig mengventiel waardoor de hardheid is af te stellen. Wij stellen de hardheid vaak af op 1 of 2 graden Duits. Uw water smaakt goed en toch heeft u geen last van kalkafzetting. Kalk zet zich zichtbaar af vanaf ongeveer 3 graden Duits.
  • In zout- en waterverbruik zit geen verschil. Elke liter hars in een waterontharder heeft een vaste hoeveelheid zout water en spoelwater nodig voor een regeneratie. Dit geldt voor elke waterontharder die werkt met een harskolom.
  • Mechanisch gestuurde en digitale waterontharders zijn beiden uitvoerbaar met een dubbele harskolom waardoor er altijd hard water beschikbaar is. Ook tijdens regeneratie. Dit systeem is veelal duurder en heeft geen meerwaarde voor huishoudelijk gebruik. Immers is bij een digitale waterontharder de regeneratie in te stellen op een vast moment. (Bijvoorbeeld 2 uur ’s nachts)

Het verschil tussen een mechanisch gestuurde en digitale waterontharders zit hem vooral in deze paar verschillen. Wat is het verschil tussen een waterdruk gestuurde en een digitale waterontharders - AAWATER

Heeft u aanvullende vragen over het verschil in waterontharders? Bericht ons gerust, we leggen het graag aan u uit.