Hard water in Assen

Een waterontharder in Assen is dat nodig? Dit is een vraag die wij vaker horen. Het leidingwater dat in Assen uit de kraan komt is  tamelijk tot behoorlijk hard – namelijk tussen de 6,38 en 7,84 dH. Hard water betekent dat er veel kalkaanslag-vormende deeltjes in het water zitten. Het gevolg zijn onder andere lelijke, witte vlekken op spiegels en kranen in uw badkamer.

Waterontharder Assen - AAWATERMaar ook op minder zichtbare plekken hecht kalk. Denk bijvoorbeeld aan uw wasmachine, waterkoker of koffiezetapparaat. Voor het behoud van uw apparatuur is het raadzaam dit kalk regelmatig te verwijderen. Maar ongetwijfeld schiet dat er wel eens bij in. Extra nadeel is dat apparatuur waar kalk in zit veel meer energie verbruikt.

Bekijk alle voordelen 

Waterhardheid in Assen

  • De waterhardheid ligt tussen de 6,38 en 7,84 dH (Duitse hardheid). (bron: www.waterhardheid.nl)
  • 1 dH komt overeen met 17,8 gram kalkaanslag-vormende deeltjes per 1000 liter water.
  • 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes. (180m3 is een veel voorkomend jaarverbruik per huishouden)

Ons advies is dan ook: woont u in Assen, plaats dan een waterontharder in uw woning. Hiermee voorkomt u kalkaanslag. De ontharder haalt de kalkaanslag-vormende deeltjes uit uw leidingwater. Het gevolg is zacht water waarmee bespaart op uw schoonmaakmiddelen en energierekening.

Ook bij u thuis in Assen een waterontharder? 

Een waterontharder werkt door middel van een harsfilter die het kalk uit het water haalt. Alle leidingen in huis worden kalkvrij. Het proces waarbij de hars het kalk onttrekt aan het water heet ionenwisseling. Hierbij stroomt het harde water door de cilinder en worden natriumionen eigenlijk gewisseld met calciumionen. Hierna moet het geregenereerd worden door spoeling met een zoutoplossing waardoor het water bij u thuis weer kalkvrij wordt. Het ontharden gebeurd door druk van de leiding, waardoor stroom niet nodig is.

Welke ontharder heeft u nodig?

Wij maken het u makkelijk omdat wij de keus hebben uit drie verschillende waterontharders. De werkwijze van deze drie is allemaal gelijk: digitaal en volume gestuurd. Het verschil zit in de capaciteit. Welke u nodig heeft, hangt af van de grootte van uw huishouden.

Onze kleinste waterontharder heet de BASIC en heeft een capaciteit van 8 liter en is geschikt voor huishoudens tot 3 personen. De prijs van deze ontharder is vanaf € 1495,00 inclusief BTW en installatie.

Voor een gemiddeld huishouden hebben we de COMFORT waterontharder. Deze waterontharder heeft een capaciteit van 10 liter. De prijs van deze waterontharder is vanaf € 1595,00 inclusief BTW en installatie.

Nog een prijsindicatie: de grootste waterontharder, de COMFORT PLUS is voor grote huishoudens bij ons vanaf € 1695,00 inclusief BTW en installatie. Deze heeft een capaciteit van 14 liter. De COMFORT PLUS is perfect voor huishoudens met meer dan 6 personen. Of omdat u nou eenmaal veel water verbruikt. Door de enorme capaciteit van deze ontharder wordt hij ook in de kleine industrie gebruikt.

Hoeveel de prijs exact is, hangt van veel factoren af. Om dat te bepalen komen wij vooraf bij u langs om geheel vrijblijvend een passende offerte te maken.

Ontvang direct een offerte   Vrijblijvend advies aan huis

Of bel één van onze medewerkers op kantoordagen: 050 – 203 19 20 of vul ons contactformulier in.

Wij zijn ook werkzaam in:

De kenmerken van de waterontharders van AAWATER 

  • Degelijke apparatuur met bewezen kwaliteit 
  • Efficiënte waterontharder die weinig zout en water verbruikt tijdens regeneratie 
  • Automatische spoeling tijdens vakanties waardoor groei van micro-organismen wordt voorkomen 
  • Geïnstalleerd door ervaren medewerkers die streven naar een hoge klanttevredenheid