Hard water in Assen

Het leidingwater dat in Assen uit de kraan komt is tamelijk hard – tussen de 6,38 en 7,84 dH. Hard water betekent dat er veel kalkaanslag-vormende deeltjes in het water zitten. Het gevolg zijn onder andere lelijke, witte vlekken op spiegels en kranen in uw badkamer.

Maar ook op minder zichtbare plekken hecht kalk. Denk bijvoorbeeld aan uw wasmachine, waterkoker of koffiezetapparaat. Voor het behoud van uw apparatuur is het raadzaam dit kalk regelmatig te verwijderen. Maar ongetwijfeld schiet dat er wel eens bij in. Extra nadeel is dat apparatuur waar kalk in zit veel meer energie verbruikt.

Ons advies is dan ook: woont u in Assen, plaats dan een waterontharder in uw woning. Hiermee voorkomt u kalkaanslag. De ontharder haalt de kalkaanslag-vormende deeltjes uit uw leidingwater. Het gevolg is zacht water waarmee bespaart op uw schoonmaakmiddelen en energierekening.

Waterhardheid in Assen

  • De waterhardheid ligt tussen de6,38 en 7,84 dH (Duitse hardheid). (bron: www.waterhardheid.nl)
  • 1 dH komt overeen met 17,8 gram kalkaanslag-vormende deeltjes per 1000 liter water.
  • 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.
  • 180m3 is een veel voorkomend jaarverbruik per huishouden

Welke ontharder heeft u nodig?

Wij maken het u makkelijk omdat wij de keus hebben uit drie verschillende waterontharders. De werkwijze van deze drie is allemaal gelijk: digitaal en volume gestuurd. Het verschil zit in de capaciteit. Welke u nodig heeft, hangt af van de grootte van uw huishouden.

Onze kleinste waterontharder heeft een capaciteit van 8 liter en is geschikt voor huishoudens tot 3 personen. De prijs van deze ontharder is vanaf €1295,00 inclusief BTW en installatie. Hoeveel de prijs exact is, hangt van veel factoren af. Om dat te bepalen komen wij vooraf bij u langs om geheel vrijblijvend een passende offerte te maken.

Nog een prijsindicatie: de grootste waterontharder voor huishoudens is bij ons vanaf €1495,00 inclusief BTW en installatie. Deze heeft een capaciteit 880 liter tot 1100 liter per uur. Deze is perfect voor huishoudens met meer dan 6 personen. Of omdat u nou eenmaal veel water verbruikt. Door de enorme capaciteit van deze ontharder wordt hij ook in de kleine industrie gebruikt.

Ontvang direct een offerte   Vrijblijvend advies aan huis

Of bel één van onze medewerkers op kantoordagen: 050 – 203 19 20 of vul ons contactformulier in.

Wij zijn ook werkzaam in: