Wat is de prijs van een waterontharder?

De prijs van een waterontharder ligt bij AAWATER tussen de € 1.495,00 en € 1.695,00. Hiervoor leveren en installeren we professionele waterontharders met 50 kg zout, compleet met by-pass, vakantiestand, testset en een optioneel voorfilter.

Waar is de prijs van een waterontharder van afhankelijk? Prijs waterontharders - AAWATER

Om de prijs van uw waterontharder te bepalen kijken we naar meerdere factoren. Zo is het waterverbruik bij u thuis een belangrijke factor. Een huishouden met twee personen verbruikt bijvoorbeeld minder water dan een huishouden met vijf personen. 

De waterhardheid in uw regio

Daarnaast is de regio waarin u woont van belang om de juiste waterontharder te bepalen. De waterhardheid van het water verschilt sterk per regio. Als de waterhardheid hoog is en er dus veel kalk in het water zit, zal er door de waterontharder dan ook veel kalk opgenomen moeten worden om uiteindelijk zacht en kalkvrij water te kunnen leveren.  Bij een lage waterhardheid kan hetzelfde aantal liter hars dus meer zacht water leveren dan bij een hoge waterhardheid. 

Plaats van installatie

Als laatste is de plaats van installatie bepalend voor de prijs. Onder andere het te gebruiken aansluitmateriaal en eventuele bijkomende werkzaamheden hebben hier een invloed op. 

  • Huishoudens met één of twee personen hebben ruim voldoende aan een AAWATER Basic waterontharder. Deze heeft een harsinhoud van 8 liter en kan tot 200 liter water per uur volledig ontharden.  
  • Voor gezinnen tot 5 personen adviseren wij een AAWATER Comfort waterontharder. Met een harsinhoud van 10 liter en een capaciteit tot 400 liter per uur onthardt deze het water continu. 
  • Heeft u een groot huishouden of neemt u op een ander manier veel water af, dan is een AAWATER Comfort Plus iets voor u. De harsinhoud van deze waterontharder is 14 liter en de capaciteit is 600 liter per uur.
De exacte prijs weten?

Voor een exacte prijs voeren we altijd eerst een voorinspectie uit om de mogelijkheden te bezien. De exacte prijs is afhankelijk van het type waterontharder dat u kiest en de situatie voor de plaatsing. Een afspraak voor een voorinspectie is vrijblijvend.

Vrijblijvend een afspraak maken