Wat zijn de kosten van een waterontharder?

Hoeveel een waterontharder kost is afhankelijk van uw huishouden. Het waterverbruik bepaalt namelijk de grootte van de ontharder. Een huishouden met twee personen verbruikt nou eenmaal minder water dan een huishouden van vijf personen. Net als dat het nogal uit maakt of vijf mensen per dag twee keer douchen. Of twee personen één keer vijf minuten.

Verschillende modellen

Wat zijn de kosten van een waterontharder - AAWATEROnze kleinste waterontharder, de AAWATER Basic, heeft een capaciteit van 8 liter hars en is geschikt voor huishoudens van 2 tot 3 personen. Wij hebben ook de AAWATER Comfort met een capaciteit van 10 liter hars. Net als de AAWATER Comfort Plus met een capaciteit van 12 of 14 liter hars, welke geschikt zijn voor 4 tot 7 persoonshuishoudens. De prijzen van onze ontharders liggen tussen € 1495,00 en € 1695,00. Deze prijzen zijn inclusief de kosten voor de installatie van de waterontharder. Hoeveel de waterontharder u kost, hangt van een aantal factoren af. Niet alleen waterverbruik en aantal personen in uw huishouden maar ook de situatie van de plaatsing. Om de exacte prijs voor u te bepalen, komen wij graag vrijblijvend bij u langs.

Bijkomende kosten van een waterontharder

U krijgt op onze waterontharders standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Deze garantie kan verlengd worden tot maar liefst 15 jaar. Echter alleen in combinatie met een 2 jaarlijkse controlebeurt. Lees hier meer over onze garantieovereenkomst. De kosten in 2023 voor een controlebeurt bedragen € 79,18 incl. BTW per bezoek. Het abonnementsgeld kan jaarlijks aangepast worden met de inflatiecorrectie (we hanteren hiervoor de CPI).

Verbruikskosten van een waterontharder

Verdere verbruikskosten bij een waterontharder zijn het zout, water en stroomverbruik. Dit is per huishouden verschillend.

Vraag vrijblijvend een offerte aan