Kan ik mijn cv-ketel bijvullen met onthard water?

Wij adviseren om uw cv-systeem niet bij te vullen met onthard water. Daarom worden al onze waterontharders standaard geleverd met bypass.

Bypass openen om cv-ketel niet bij te vullen met onthard water

cv-ketel bijvullen met onthard water - AAWATERWe leggen u uit waarom. Water dat verwarmd wordt heeft een andere zuurgraad (pH) dan koud water. Water waar helemaal geen kalk meer in zit zal – wanneer het verwarmd wordt in een cv-ketel – verder stijgen in pH dan niet-onthard water. Een te hoge pH van het cv-water kan nadelig zijn voor de cv-ketel. De fabrikant van uw ketel heeft in de voorschriften de normen voor het cv-water opgenomen. Om zeker te weten dat uw cv-water de juiste kwaliteit heeft adviseren wij om altijd bij te vullen met niet-onthard water. Even de bypass openen, bijvullen en de bypass weer sluiten. Hierdoor blijft in het gesloten cv-systeem hard water.

Minder stookkosten door waterontharding

Door het gebruik van een waterontharder zullen de energiekosten lager uitvallen. In hard water zit kalk. Dit zet zich af op verwarmingselementen en warmtewisselaars zoals bijvoorbeeld de cv-ketel en isoleert deze daarmee. Hierdoor kan de warmteoverdracht minder goed plaatsvinden. Denk hierbij aan als u gebruik maakt van warm water bij douchen of warmwater gebruik bij de kraan. Een waterontharder voorkomt al deze problemen en helpt dus uw stookkosten verminderen.

Heeft u een waterontharder van ons en vragen hierover?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag op weg als u de cv-ketel wilt bijvullen. Of we kunnen u onze handleiding mailen waar het omzetten van de bypass stap voor stap in staat vermeld.