Erik Damstra

Het is een investering, zo'n waterontharder. Het verdient zich terug!

Erik Damstra - Waterontharder AAWATER

Erik Damstra heeft in zijn prachtig gerestaureerde arbeidershuisje in Rasquert een waterontharder laten plaatsen. Omdat er hierdoor minder kalk in het water zit, gaat het keukenapparatuur een stuk langer mee.

Erik Damstra aan het woord:

“We hebben hier op het Groninger Hogeland relatief hard water. En daarom liepen we al een tijdje met de gedachte om een waterontharder aan te schaffen. Op internet had ik er genoeg gezien, maar er is zoveel keus dat je niet weet welke je moet kiezen. Ik ken Wim van AAWATER persoonlijk en daarom heb ik hem gebeld voor een passend advies.”

“Het plaatsen duurt slechts enkele uren en je merkt direct het verschil. Je ziet het bijvoorbeeld heel duidelijk in de waterkoker en in de douche. In de douche bijvoorbeeld bleven altijd kalkdruppels achter. We wonen hier met z’n vijven en de afspraak is dat de laatste de douche schoonmaakt. Maar heel gek, nooit is iemand de laatste. Ja, ik. Nu hoeven we die druppels niet meer te verwijderen. Die zijn er gewoon niet.”

“Het is een investering, zo’n waterontharder. Maar omdat er minder kalk in het water zit, gaat je apparatuur in huis een stuk langer mee. De wasmachine, waterkoker en koffiezetapparaat hebben minder te lijden. Zo verdient een ontharder zichzelf terug.”